Śniadanko:) co prawda dzisiejszy padający śnieg nie wróży szybkiej wiosny, ale trzeba się jakoś pocieszyć:) Wiosenny twarożek, z rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietanką. Banalny a taki smaczny!
WIOSENNY TWAROŻEK
Składniki:
- 250g twarogu półtłustego
- 3/4 pęczka rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- 1/2 małej cebuli
- 3 łyżki śmietany 12%
- 1 łyżka mleka
- 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ser rozdrobnić widelcem. Rzodkiewkę i szczypiorek umyć, cebulę obrać. Rzodkiewkę i cebulę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Wszytko połączyć, dodać mleko, śmietanę, paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO!
Mój ulubiony i zawsze na czasie! Kojarzy mi się z dzieciństwem, bo mama często robiła nam z takim kanapki na wspólną kolację :-)
OdpowiedzUsuńrównież mój ulubiony:)
UsuńTaki twarożek jest pyszny i warty polecenia. My robiliśmy swój, koperkowy z ogórkiem małosolnym, tak wyszedł:
OdpowiedzUsuńhttp://www.jakugotujesz.pl/?recipes=twarozek-koperkowy-z-ogorkiem-malosolnym
Pozdrawiamy!