|
pieczarki faszerowane serkiem kanapkowym na grilla |
Ten przepis na pieczarki faszerowane serkiem kanapkowym (u mnie ziołowym i śmietankowym) z grilla mój mąż już dawno przywiózł z jakiegoś spotkania na którym była wegetarianka. Są przepyszne! I twierdzą to wszyscy (no może z wyjątkiem Orzecha, który w ogóle nie lubi grzybów:p), którzy ich spróbują. Polecam eksperymentowanie ze smakami serka, gdyż ten nadaje innego wyrazu. Jeśli nie mamy grilla, można również upiec je w piekarniku (ja tak zrobiłam tym razem, bo niestety pogoda ostatnio nie sprzyja grillowaniu:/, stąd serek opieczony z wierzchu), trzeba tylko pamiętać, że pieczarki puszczają sporo wody i ułożyć je na kratce. Świetne samodzielnie danie lub jako dodatek do mięs.
PIECZARKI faszerowane serkiem NA GRILLA
Składniki:
- 13-14 średniej wielkości pieczarek (ok 400g)
- 100g serka śmietankowego (np. Włoszczowa)
- 100g serka ziołowego (np. Włoszczowa)
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki opłukać, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Oczyścić błonkę wokół trzonka, zaś trzonek usunąć (można je wykorzystać np do tej:
jajecznicy z pieczarkami lub
zupy). Środki posolić i oprószyć pieprzem oraz nałożyć i wygładzić serek. Piec na grillu ok 15-20min (lub w piekarniku tyle samo czasu w 180
oC).
SMACZNEGO!
Pyysznie! Uwielbiam faszerowane pieczarki. Z dodatkiem kremowego serka muszą być świetne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńpowiem Cie że wszystko wygląda pysznie :) tylko gdyby nie te pieczarki :P
OdpowiedzUsuńZjadłbym to oczami-muszę tego spróbować.:)
OdpowiedzUsuń