jajecznica z pieczarkami |
JAJECZNICA Z PIECZARKAMI
Składniki:
- 2 jajka
- 4-5 małych pieczarek
- 1 płaska łyżeczka masła
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki (ok 3-5mm). Na patelni roztopić masło. Wrzucić pieczarki, posolić i smażyć ok 5min na złotawy kolor. Wbić jajka, popieprzyć i poczekać aż chwilę się zetną (lubię kiedy da się trochę rozróżnić białko od żółtka:)- dla nielubiących: wbić jajka do miseczki- roztrzepać i dodać łyżkę mleka i wylać na patelnię), wymieszać i smażyć do pożądanego ścięcia jajek często mieszając (ok 3min). Polecam z chlebem posmarowanym masłem.
SMACZNEGO!
Grzybki i jajecznicy to smaczne połączenie, zdecydowanie :)
OdpowiedzUsuńtakie śniadanie to bym z chęcią zjadła!:) nic tylko czekać na grzyby
OdpowiedzUsuń