niedziela, 9 czerwca 2013

PIECZARKI faszerowane serkiem NA GRILLA

przepis na pieczarki faszerowane
pieczarki faszerowane serkiem kanapkowym na grilla
Ten przepis na pieczarki faszerowane serkiem kanapkowym (u mnie ziołowym i śmietankowym) z grilla mój mąż już dawno przywiózł z jakiegoś spotkania na którym była wegetarianka. Są przepyszne! I twierdzą to wszyscy (no może z wyjątkiem Orzecha, który w ogóle nie lubi grzybów:p), którzy ich spróbują. Polecam eksperymentowanie ze smakami serka, gdyż ten nadaje innego wyrazu. Jeśli nie mamy grilla, można również upiec je w piekarniku (ja tak zrobiłam tym razem, bo niestety pogoda ostatnio nie sprzyja grillowaniu:/, stąd serek opieczony z wierzchu), trzeba tylko pamiętać, że pieczarki puszczają sporo wody i ułożyć je na kratce. Świetne samodzielnie danie lub jako dodatek do mięs.

PIECZARKI faszerowane serkiem NA GRILLA


Składniki:
  • 13-14 średniej wielkości pieczarek (ok 400g)
  • 100g serka śmietankowego (np. Włoszczowa)
  • 100g serka ziołowego (np. Włoszczowa)
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Pieczarki opłukać, wytrzeć ręcznikiem papierowym. Oczyścić błonkę wokół trzonka, zaś trzonek usunąć (można je wykorzystać np do tej: jajecznicy z pieczarkami lub zupy). Środki posolić i oprószyć pieprzem oraz nałożyć i wygładzić serek. Piec na grillu ok 15-20min (lub w piekarniku tyle samo czasu w 180oC).

SMACZNEGO!
przepis na pieczarki faszerowane

przepis na pieczarki faszerowane

przepis na pieczarki faszerowane

3 komentarze:

  1. Pyysznie! Uwielbiam faszerowane pieczarki. Z dodatkiem kremowego serka muszą być świetne ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. powiem Cie że wszystko wygląda pysznie :) tylko gdyby nie te pieczarki :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Zjadłbym to oczami-muszę tego spróbować.:)

    OdpowiedzUsuń