poniedziałek, 11 marca 2013

SAŁATKA JAJECZNA z kukurydzą



Dobra gdy nie mam zbyt wiele czasu na przygotowanie śniadania (jajka można np. ugotować dzień wcześniej) lub gdy zostaje mi trochę kukurydzy np. po robieniu pizzy. Połączenie majonezu z jogurtem naturalnym powoduje, że jest mniej kaloryczna jednocześnie nie tracąc smaku.

SAŁATKA JAJECZNA Z KUKURYDZĄ



Składniki:
  • 4 jajka 
  • ½ puszki kukurydzy 
  • 1 mała cebula (najlepiej sałatkowa) 
  • łyżka majonezu 
  • łyżka jogurtu naturalnego 
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo (od zagotowania wody ok 8 min), ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać kukurydzę. W kubku rozmieszać majonez z jogurtem, posolić i popieprzyć do smaku. Wszystko razem wymieszać. Udekorować szczypiorkiem lub czarnymi oliwkami. Doskonale do smaku pasuje również rzeżucha.

SMACZNEGO!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz