Etykiety

poniedziałek, 19 grudnia 2016

SURÓWKA z białej rzodkwi

surówka do ryby, drobiu, wieprzowiny, schabu, karkówki, indyka, kurczaka
surówka z białej rzodkwi

Święta tuż tuż:) mam takie opóźnienia w publikowaniu postów że aż wstyd, zdjęcia do tego przepisu powstały podczas... Wielkanocy :p stąd króliczek w tle:) niemniej jednak dziś przepis na szybką i wyrazistą w smaku surówkę z rzodkwi białej pasującą właściwie do wszystkiego. Zdrowa, zawierająca dużo witaminy C, soli mineralnych i kwasu foliowego biała rzodkiew posiada również właściwości bakteriobójcze, dlatego warto ją jeść. Taka wersja surówki świetnie pasuje do ryby, dań z wieprzowiny oraz pieczonego drobiu.

SURÓWKA z białej rzodkwi

Składniki:
  • 1,5szt białej rzodkwi (u mnie ok 1,2kg)
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
Rzodkiew obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać posiekany szczypiorek, majonez, doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

SMACZNEGO!

surówka do ryby, drobiu, wieprzowiny, schabu, karkówki, indyka, kurczaka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz