Szybkie, wręcz ekspresowe, wymagające minimum wysiłku w przygotowaniu, czyli jak juz mnie znacie- coś co najbardziej lubię!:) Właściwie należy wszystko wymieszać, smażyć w głębokim tłuszczu i Baci di ricotta wg przepisu Nigelli Lawson gotowe. można powiedzieć, że to takie pączusie z serkiem ricotta. Miękkie i puszyste, dosłownie rozpływają się w ustach, przy tym wygodne w jedzeniu, bo małe- takie na 2 kęsy. Odrobinę zwiększyłam proporcje, bo oryginalny przepis bazował na 200g serka ricotta, a moje opakowanie miało 250g.
Pączki idealne na tłusty czwartek lub deser. Znikają mega szybko, więc i tak się cieszę, że udało mi się zrobić jakieś zdjęcie:D
Pączki idealne na tłusty czwartek lub deser. Znikają mega szybko, więc i tak się cieszę, że udało mi się zrobić jakieś zdjęcie:D