wtorek, 9 kwietnia 2013

WIOSENNY TWAROŻEK

twarożek wiosenny

Śniadanko:) co prawda dzisiejszy padający śnieg nie wróży szybkiej wiosny, ale trzeba się jakoś pocieszyć:) Wiosenny twarożek, z rzodkiewką, szczypiorkiem i śmietanką. Banalny a taki smaczny!

WIOSENNY TWAROŻEK



Składniki:
  • 250g twarogu półtłustego
  • 3/4 pęczka rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 małej cebuli
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżka mleka
  • 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Ser rozdrobnić widelcem. Rzodkiewkę i szczypiorek umyć, cebulę obrać. Rzodkiewkę i cebulę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać. Wszytko połączyć, dodać mleko, śmietanę, paprykę oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.

SMACZNEGO!

twarożek wiosenny



3 komentarze:

  1. Mój ulubiony i zawsze na czasie! Kojarzy mi się z dzieciństwem, bo mama często robiła nam z takim kanapki na wspólną kolację :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki twarożek jest pyszny i warty polecenia. My robiliśmy swój, koperkowy z ogórkiem małosolnym, tak wyszedł:
    http://www.jakugotujesz.pl/?recipes=twarozek-koperkowy-z-ogorkiem-malosolnym

    Pozdrawiamy!

    OdpowiedzUsuń