czwartek, 22 października 2015

KREWETKI duszone w maśle czosnkowym

przepis na krewetki z masłem
krewetki duszone w maśle z czosnkiem


No to jestem:)
Lubicie krewetki? my z mężem BARDZO i właściwie sama nie wiem czemu jemy je tak rzadko...? Tym razem chyba moja ulubiona wersja: krewetki duszone w maśle czosnkowym z dużą ilością czosnku i natką (tak, tak w tej potrawie natka nawet dla mnie jest ok:), które jadamy z bagietką maczaną w tym pysznym masełku... Hmmmm mimo, że jadłam je wczoraj dziś zjadłabym jeszcze raz:) Polecam ten przepis, choć do lekkich nie należy, krewetki w tej wersji są naprawdę pyszne!

KREWETKI duszone w maśle czosnkowym



Składniki (na 4 porcje):
  • 800g krewetek mrożonych Black Tiger
  • 400g masła
  • pęczek natki pietruszki
  • 10-12 ząbków czosnku
  • ok 1/2 łyżki vegety
Przygotowanie:
Krewetki wyjąć ok 2h wcześniej z zamrażarki (jeśli nie mamy czasu: rozmrozić w mikrofali lub przelać krótko wrzątkiem na sitku). Masło roztopić w garnku, dodać drobno posiekany czosnek, natkę i vegetę. Wrzucić krewetki i dusić ok 20min. Podawać w miseczkach wraz z powstałym sosem, bagietką i lampką białego wina:)

SMACZNEGO!

przepis na krewetki z masłem i czosnkiem

3 komentarze:

  1. Kochana to jest przecież mega przepyszne.... no i coż ze booomba kaloryczna :) My też uwielbiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne,często robię,przy końcu gotowania wrzucam kilka plasterków cytryny lub limonki...ostatnio zaserwowslam sobie z makaronem..

    OdpowiedzUsuń
  3. Dodajcie do tego chilii. Przyszotka

    OdpowiedzUsuń